pondělí 23. března 2015

Chia pudink s banánem

O semínkách chia jste už asi něco slyšeli... Je totiž super potravinou dneška a je tak trochu "moderní záležitostí" :)) Je vhodná nejen pro dospělé, ale i pro děti.






Co vlastně chia semínka jsou?

"Chia semínka jsou plnohodnotnou komplexní potravinou. Více než třetinu hmotnosti chia semínek tvoří vláknina, takže již 90 gramy chia hravě pokryjete svou doporučenou denní dávku. Chia jsou také nejbohatším rostlinným zdrojem omega 3 mastných kyselin důležitých pro naše srdce a mozek. Vysoký podíl bílkovin, vitamínů, minerálů a stopových prvků (vápník, mangan, fosfor) ocení nejen sportovci a vegetariáni.
V neposlední řadě chia vyniká také obsahem antioxidantů, které pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům a předčasnému stárnutí." 
(informace ze stránky semínka chia)
Tak jsme chia semínkům podlehli taky a zkusili jsme nejvíc nejjednodušší recept na chia pudink s banánem. Základem je rostlinné mléko (je jedno jaké a určitě by to šlo i s živočišným mlékem), banán a chia semínka. Nejprve rozmixujeme banán a 400ml (záleží samozřejmě na tom, kolik pudinku chcete) mléka na hladkou směs. Do misky (kelímky, skleničky apod.) nasypeme cca 1/4 chia semínek a zalijeme mlékem. A teď už jen čekáme na to, až chia semínka nabobtnají, nejlépe třeba přes noc... Do hotového pudinku můžeme přidat ovoce dle chuti, čokoládu, kokos... prostě cokoliv vás napadne :))) Banán dodá pudinku sladkou chuť, takže není potřeba přidávat cukr.
Přejeme dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když mi napíšete svůj názor i připomínku :)